E-kirjoja hevoshieronnasta

E-kirjat ovat siinä mielessä näppäriä, että saat ne käsiisi heti kun ostos on maksettu ja parhaimmillaan ne kulkevat puhelimessa mukana myös tallille. 

Suomenkielisenä ei  toistaiseksi löydy kuin kirjoittamani Hevoshieronta, opas oman hevosen hierojalle e-kirja. Ja sen 2016 julkaistu huomattavasti suppeampi edeltäjä, joka ei enää ole myynnissä. Hevoshieronta opas oman hevosen e-kirjan voi ostaa mm. verkkokaupastamme.

Kansainvälisillä markkinoilla hevoshieronta oppaita e-kirja muodossa suorastaan vilisee. Lähes jokaisella koulukunnalla on omansa.

Kommentoi alle oma vinkkisi hevosalan e-kirjoista, vaikka ne eivät hevoshierontaa käsittelisikään. 

Kirjojen linkit johdattavat Amazon.com sivustolle, kirjojen lukeminen edellyttää Kindle appsin lataamista mobiililaitteelle. Tietokoneella voit avata tiedostot cloud Kindlellä, eli verkossa toimivalla ohjelmalla. Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö, en siis hyödy linkkien jakamisesta. Toivon kuitenkin, että listauksesta on teille iloa ja hyötyä.

Australialainen Raymond E Bowé, eli tuttavallisemmin Ray on omien sanojensa mukaan työskennellyt 19 vuoden aikana yli 7000 hevosen kanssa. Hänen kirjoittama kirja Remedial Massage For Horse on jaettu neljään osaan, joista jokaisen löydät myynnistä Amazonista.

Ranskassa syntynyt ja myöhemmin Canadaan muuttanut Jean-Pierre Hourdebaigt on hevos-, koira- ja kissahieroja, joka on kirjoittanut useita oppaita hierontaan liittyen. Equine Massage: A Practical Guide on melko asiapitoinen paljon tekstiä sisältävä e-kirja. Ainakaan kirjan ensimmäisessä painoksessa ei juurikaan ollut kuvia. Tällä hetkellä myynnissä kirjan toinen painos.

Sue Palmerin Horse Massage for Horse Owners: Improve Your Horse's Health and Wellbeing kirjasta löytyy paljon havainnoillistavia anatomia kuvia ja hierontaotteet on kuvattu kirjassa hyvin. Näistä kaikista tämä ehkä saa erityisen suositukseni, jos pohtii yhden englanninkielisen kirjan hankkimista. Sue toimii englannissa hevosiin erikoistuneena eläinfysioterapeuttina.

Masterssonin metodiin perustuvan Beyond Horse Massage: A Breakthrough Interactive Method for Alleviating Soreness, Strain, and Tension -kirjan on kirjoittanut ja koonnut Jim Masterson ja Stefanie Reinhold. Yhdysvaltalainen Jim Masterson on luonut oman hevoshieronta metodin, jossa sekoittuvat usean eri hierontasuuntauksen opit ja hänen omat kokemukset. Oppien pohjana on kiinalaisesta lääketieteestä ja shiatsusta tutut meridiaanit.

E-kirjassa The Horse Lover's Guide to Massage: What Your Horse Wants You to Know eläin- ja ihmishieroja Megan Ayrault lähestyy aihetta lempeästi kosketuksen voiman kautta. Megan järjestää yhdysvalloissa hevoshieronta verkkokursseja yhdessä oman tiiminsä kanssa.

Kommentoi alle oma vinkkisi hevosalan e-kirjoista, vaikka se ei liittyisikään hevoshierontaan. 

Kategoriat: Hevoshieronta