Miten oppia oman hevosen hierontaa? - Kuusi [6] vinkkiä uuden oppimiseen

Kuusi vinkkiä siihen miten voit oppia oman hevosen hierontaa.

Miten oppia hevosen hierontaa
Kuusi [6] vinkkiä uuden oppimiseen

Sivustoa ylläpitää Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan kirjan kirjoittanut Heidi Nordman, joka on 17 vuoden ajan tehnyt hevoshierontoja ja kouluttanut hevosen omistajia omatoimisen hevoshieronnan pariin vuodesta 2007.


Kokemusta on kerryttänyt hevosalan opinnot, yrittäjyys, täysihoitotallin pito, työt hevostalleilla ja kymmenkunta omaa hevosta.  

Tästä blogikirjoituksesta saat muutamia vinkkejä siihen miten voit aloittaa uuden oppimisen, kun haluat perehtyä hevosen omatoimiseen hierontaan. 

Vinkkejä omatoimisen hieronnan opiskeluun:

  1. Liity Hevoshieronta.netin sisäpiiriin ja kuuntele omatoimisen hevoshieronnan webinaari tallenne sekä lataa ilmainen Kosketa hevosta -miniopas, joka tehtävineen johdattaa sinut askeleen verran lähemmäs kohti hevosen omatoimista hierontaa.
  2. Ota tavaksi käydä hevonen käsin läpi päivittäin muun hoitamisen yhteydessä.
  3. Opettele tästä blogipostauksesta ulkomuistiin vasta-aiheet, eli ne syyt milloin hevosta ei ehdottomasti saa hieroa.
  4. Tutustu hevosen anatomiaan aina kun siihen on mahdollisuus.
  5. Lue kirjoja hevoshieronnasta ja lisää tietämystäsi.
  6. Osallistu erilaisille tallilla tai verkkossa järjestettäville kursseille.

Opi tuntemaan miltä oma hevonen tuntuu käsissä

Tärkeimmät näistä on kohdat 2 ja 3. Hevosen tunnustelu käsin ja sen oppiminen miltä oma hevonen tuntuu on tärkeä askel ennen kuin edes pohditaan oman hevosen varsinaista hierontaa. Käsin pitää pystyä tunnistamaan lämpöerot, nesteet ja muut muutokset hevosen keholla. Lisäksi on tärkeää tietää milloin hevosta ei saa hieroa. 

Omatoimista hevoshierontaa oppii parhaiten tekemällä ja rohkeasti kokeilemalla. Lempeästi koskettaen, aina kohtuullisella voimalla ja hevosen reaktioita seuraamalla, ei tervettä hevosta voi hieronnalla vahingoittaa. Hevonen jolla on diagnosoimaton sairaus, vamma tai edes jokin tavallisuudesta poikkeava oire on aina parempi jättää ammattilaisen käsiteltäväksi.

Ensimmäisenä tavoitteena on, että käyt hevosen läpi säännöllisesti ja opit tuntemaan muutokset hevosen keholla. Tämä vaatii kärsivällisyyttä, asiaa ei opi kiirehtien. Ei myöskään kerrassa tai kahdessa, vaan kymmenien ja aina kymmenien toistojen jälkeen.

 

Omatoiminen hevoshieronta ei milloinkaan korvaa ammattilaisen hierontaa

Omatoiminen hieronta ei milloinkaan korvaa lihashuollon ammattilaisen käsittelyä tai eläinlääkärin hoitoa. Aina jos olet epävarma siitä onko hierontaa hyvä tehdä, on parempi jättää hieronta väliin ja kutsua ammattilainen paikalle arvioimaan tilanne.

Jos haluat perehtyä aiheeseen paremmin omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon verkkokurssi käynnistyy kaksi kertaa vuodessa. Kurssi ohjaa sinut alusta alkaen toimimaan oikein ja käyttämään turvallisia menetelmiä omatoimisessa hieronnassa.

Sinua saattaa kiinnostaa myös blogipostaus "Viisi [5] asiaa, jotka sinun tulee tietää ennen oman hevosen hierontaa"

Kategoriat: Hevoshieronta