Miten oppia oman hevosen hierontaa? - Kuusi [6] vinkkiä uuden oppimiseen

Kuusi vinkkiä siihen miten voit oppia oman hevosen hierontaa.

Oman hevosen hieromisen voi aloittaa aivan pienillä askelilla. Tärkeintä on opetella käymään hevonen läpi käsin koskettamalla. Varsinaiseen omatoimiseen hierontaan on tästä vielä matkaa, mutta sitäkin on mahdollista oppia ja opiskella.

Muutamia vinkkejä omatoimisen hieronnan opiskeluun:

  1. Liity Hevoshieronta.netin sisäpiiriin ja lataa ilmainen Kosketa hevosta -miniopas, joka tehtävineen johdattaa sinut askeleen verran lähemmäs kohti hevosen omatoimista hierontaa. Listalle liittyessä pääset myös kuuntelemaan aiheeseen liittyvän webinaaritallenteen. 
  2. Ota tavaksi käydä hevonen käsin läpi päivittäin muun hoitamisen yhteydessä.
  3. Opettele tästä blogipostauksesta ulkomuistiin vasta-aiheet, eli ne syyt milloin hevosta ei ehdottomasti saa hieroa.
  4. Tutustu hevosen anatomiaan aina kun siihen on mahdollisuus.
  5. Lue kirjoja hevoshieronnasta ja lisää tietämystäsi.
  6. Osallistu erilaisille tallilla tai verkkossa järjestettäville kursseille.


Tärkeimmät näistä on kohdat 2 ja 3. Hevosen tunnustelu käsin ja sen oppiminen miltä oma hevonen tuntuu on tärkeä askel ennen kuin edes pohditaan oman hevosen varsinaista hierontaa. Käsin pitää pystyä tunnistamaan lämpöerot, nesteet ja muut muutokset hevosen keholla. Lisäksi on tärkeää tietää milloin hevosta ei saa hieroa. 

Omatoimista hevoshierontaa oppii parhaiten tekemällä ja rohkeasti kokeilemalla. Lempeästi koskettaen, aina kohtuullisella voimalla ja hevosen reaktioita seuraamalla, ei tervettä hevosta voi hieronnalla vahingoittaa. Hevonen jolla on diagnosoimaton sairaus, vamma tai edes jokin tavallisuudesta poikkeava oire on aina parempi jättää ammattilaisen käsiteltäväksi.

Ensimmäisenä tavoitteena on, että käyt hevosen läpi säännöllisesti ja opit tuntemaan muutokset hevosen keholla. Tämä vaatii kärsivällisyyttä, asiaa ei opi kiirehtien. Ei myöskään kerrassa tai kahdessa, vaan kymmenien ja aina kymmenien toistojen jälkeen.

Omatoiminen hieronta ei milloinkaan korvaa lihashuollon ammattilaisen käsittelyä tai eläinlääkärin hoitoa. Aina jos olet epävarma siitä onko hierontaa hyvä tehdä, on parempi jättää hieronta väliin ja kutsua ammattilainen paikalle arvioimaan tilanne.

Jos haluat perehtyä aiheeseen paremmin omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon verkkokurssi käynnistyy kaksi kertaa vuodessa. Kurssi ohjaa sinut alusta alkaen toimimaan oikein ja käyttämään turvallisia menetelmiä omatoimisessa hieronnassa.

Kategoriat: Hevoshieronta