Aina täytyy koittaa keksiä jotain uutta ja vähän erilaista. Alkuvuoden hevosen lihakset haltuun -haasteeseen osallistui iso määrä ihmisiä ja jäin pohtimaan, että jotain uutta olisi kiva keksiä vielä syksyllekin.


Muistan muutama vuosi sitten miettineeni, että sinällään harmi kun verkkokurssien livetallenteet ovat melkolailla kertakäyttöisiä. Hukkuvat ryhmissä kaikkien muiden viestien joukkoon ja harva niitä enää uudelleen kuuntelee.


Kesällä huomasin Facebookissa uuden toiminnon ja siitä se ajatus sitten lähti. :D


Uusi ominaisuus oli livelähetysten tallentaminen omalle laitteelle. Tästä innostuneena latasin kaikki vuosien 2018-2020 livetallenteet omalle koneelle ja hämmästyin niiden määrästä. Jokaisella omatoimisen hevoshieronnan verkkokurssilla pidetään 5-8 livelähetystä, joten onhan niitä kertynyt.


Kaikki näistä ei kyllä ole niin kelvollisia, että niitä kannattaisi eteenpäin jakaa, mutta poimin joukosta kymmenkunta livelähetystä, jotka ajattelin julkaista meidän verkkokurssialustalla.


Lähetyksissä on jonkin verran samojen asioiden toistoa, koska perusasiat pysyy hyvin pitkälle samoina. Uskoisin niistä kuitenkin olevan hyötyä ja ehkä iloakin hevosen omistajille ja hevosihmisille, joita oman hevosen hieronta kiinnostaa.


Julkaisen livelähetykset veloituksetta kaikkien saataville, mutta koska alusta jolla ne ovat on maksullinen on tallenteet avoinna vain 2 viikkoa. Uskoisin, että tässä ajassa suurin osa ehtii kuuntelemaan kaikkiaan yli kolmen tunnin verran asiaa hevoshieronnasta.


MILLOIN?

Livetallenne-maratonin sisällöt julkaistaan 19.-23.8.2020. Suosittelen, että kuuntelet tallenteet sitä mukaan kuin ne julkaistaan niin asia ei jää roikkumaan. Jälkeenpäin saattaa harmittaa, jos tallenteet jäivät kuuntelematta. Voit laittaa vaikka kuulokkeet korville ja lähteä lyhkäiselle lenkille, jonka aikana sisällöt kuuntelet. Yhden lähetyksen kesto on 20 minuutista jopa 40 minuuttiin.


Livetallenne-maratonille tulee ilmoittautua mukaan 19.8. klo 9.45 mennessä. Samana päivänä klo 10.00 avautuu jo ensimmäinen tallenne. Valitettavasti myöhässä ilmoittautuneet eivät pääse sisältöihin käsiksi. Pidäthän siis huolen siitä, että ilmoitat itsesi ajoissa mukaan.


MITEN?

Kaikki tallenteet julkaistaan meidän verkkokurssi alustalla. Alustalle pääset kirjautumaan jättäen sähköpostisi ja nimesi. Alta löydät tarkemmat ohjeet sisäänkirjautumiseen.


MUKAAN ILMOITTAUTUMINEN VAIHE VAIHEELTA


1) Klikkaa itsesi osoitteeseen: https://hevoshieronta.newzenler.com/courses/r07dhja6


2) Tutustu siihen mitä luvassa.

3) Siirry sivun alareunaan ja klikkaa "Ilmoittaudu tästä" -linkkiä.


4) Anna sähköpostiosoitteesi, nimesi ja laita ruksi kohtaan "Kyllä, minulle saa lähettää sähköpostia". Paina lopuksi "Ilmoittaudu ilmaiseksi".


(HUOM! Jos olet osallistunut kursseillemme, ja sinulla on jo tunnukset verkkokurssialustallemme, voit kirjautua niillä sisään)


5) Saat tiedon, että ilmoittautuminen on onnistunut. Klikkaa seuraavaksi "Jatka kurssialustalle".


6) järjestelmä pyytää sinua asettamaan salasanan, jota haluat käyttää. Salasanan tulee olla vähintään kuuden merkin mittainen. Tulet käyttämään sitä myös tulevaisuudessa kirjautuessasi verkkokurssialustallemme, joten pistäthän sen talteen. Vahvista salasana riville kirjoita keksimäsi salasana täsmälleen samoin kuin edelliselle riville.


7) Nyt olet verkkokurssi alustalla, käy kuittaamassa ensimmäisellä oppitunnilla, että olet löytänyt perille.Tervetuloa mukaan maratonille! :D


Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://hevoshieronta.newzenler.com/courses/r07dhja612 katselukertaaKirjoita kommentti

Huomasin ettei Hevoshieronta-oppaasta ole esittelyä täällä blogin puolella, joten pyysin kesätyötekijääni Kiia tutustumaan oppaaseen ja kirjoittamaan teille tarkemman esittelyn.

- Heidi


Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan

-Heidi Nordman, 2019


Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan on sopivan kompakti, hevoshierontaan ja siihen liittyviin asioihin perehtynyt opas, joka on sisällöltään laaja ja monipuolinen. Kirjan ensisijaisena tarkoituksena on rohkaista ja johdattaa jokainen hevosten kanssa toimiva ihminen hevoshieronnan pariin ja tutustumaan oman hevosen lihashuollon tärkeyteen. Tärkeimpänä prioriteettina on se, että oppaassa neuvotaan vain keinoja joita on turvallista käyttää omatoimisessa hieronnassa!


Kirjassa, korostetaan ammattilaisten kuten hevoshierojan tai eläinlääkärin käytön tärkeyttä. Aina on suotavaa pyytää apua ammattilaisilta, eikä epävarmuuden iskiessä koskaan tule toimia ominpäin. Omatoiminen hevoshieronta ei milloinkaan korvaa ammattilaishierojan apua, saati toimi lääkkeenä sairauksille tai erilaisille vammoille. Omatoiminen hevoshieronta on tarkoitettu pääasiallisesti terveelle hevoselle tai hevoselle, jolla on eläinlääkärin diagnoosi sekä hoito-/kuntoutusohjeet laadittu yhdessä ammattilaisen kanssa.


Omatoimisen hieronnan tärkeimpänä tavoitteena on ennenkaikkea auttaa ennaltaehkäisemään vammoja ja toimia lihashuollon tukena ammattilaisen käyntien välissä, sekä luomaan uudenlaista yhteyttä ja suhdetta hevoseen.


116 sivun kirjassa käydään läpi muun muassa hevosen anatomiaa, lihasvaurioita ja sairauksia sekä itse asiaa - eli hevoshierontaa ja hierontaotteita. Kirja sisältää myös vastauksia yleisempiin hevoshierontaan liittyviin kysymyksiin, sekä hevoshieronnan ainoan ulkoa muistettavan asian, eli vasta-aihelistan ja hevosen muuta lihashuoltoa käsittelevän kappaleen.


Sen lisäksi että opas sisältää runsaan määrän tärkeää tietoa, sisältää se myös tietenkin paljon ihania kuvia! Kirjan visuaalinen sisältö on monipuolista ja sisältää valokuvia sekä piirroksia. Kirjan valokuvat ovat kirjoittaja Heidi Nordmanin ja akupunktio- ja shiatsuhoitaja Kati Suvannon ottamia. Kirjan piirrokset, esimerkiksi hevosen anatomiasta tai luustosta on taas graafikko Elisa Pitkäsen käsialaa.

Niinkuin yleensäkin, oppaille tyypillisesti myös Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan - kirja sisältää selkeät ja hyvin havainnollistavat kuvat, joista on helppo ottaa mallia ja ymmärtää käsitelty asia.


Hyvin havainnollistavat ja selkeät kuvat ovat tärkeitä myös kirjan ehkä keskeisimmän luvun eli hierontaotteiden käsittelyssä. Hierontaotteet-luvussa käsitellään alkuun hevosen sivelysuuntia, voimankäyttöä ja palpointia. Tämän jälkeen siirrytään käymään lävitse ja opettelemaan kuvien ja vinkkien avuin viisi eri klassisen hieronnan otetta ja sitä, missä näitä otteita tulisi käyttää!


Hierontaotteet- luvun lisäksi erityisesti Usein kysyttyä - lukua oppaassa on pidetty hyvin hyödyllisenä. Kyseisen kappaleen tiedot auttavat sinua valmistautumaan oman hevosesi hierontaan ja kappale on suunniteltu vastaamaan useiten kysyttyihin hevoshierontaan liittyviin kysymyksiin! Usein kysyttyä - luvussa käsitellään muun muassa sitä, kuinka usein ja missä hevosta kannattaa hieroa tai kannattaako hevonen liikuttaa ennen vai jälkeen hieronnan. Usein kysyttyä - osio sisältää myös hyvän esimerkki aikataulun hevosen hierontaan aloittelijalle.

Kaiken kaikkiaan Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan - kirja on siis tiivis, mutta asiat sopivalla syvyydellä käsittelevä ja selkeä opas jokaiselle asiasta kiinnostuneelle hevosihmiselle. Oppaan selkeyden ja hyvin valmistellun sisällysluettelon ansioista oppaasta on helppo etsiä juuri sinua mietityttävät asiat. Opas sopii kaikille asiasta kiinnostuneille, iästä ja kokemuksesta riippumatta!


Tärkeintä on into ja uskallus uuden asian kokeilemiseen ja oppimiseen!


- Kiia


Postauksen kuvat KiiaJos esittely sai sinut kiinnostumaan, löydät oppaan painetun ja e-kirja version verkkokaupastamme, sekä hyvin varusteilluista kirjakaupoista ja kirjastoista kautta maan. Saatavuus omasta kirjakaupasta kannattaa varmistaa ennakkoon.
Päivitetty: heinä 24


Kuva: Heidi Nordman


Kesä 2020 tulee varmasti olemaan monella tapaa ennennäkemätön. Toisten alkuperäiset kesäsuunnitelmat uudistuivat täysin ja toisille muuttunut maailmantilanne ei ole vaikuttanut mitenkään.


Hevostallien kesään korona ja sen seuraukset on vaikuttaneet monella tapaa. Messutapahtumat loppukeväältä peruuntuivat ja isot kilpailut on peruttu. Osa talleista on perunut ratsastusleirinsä kokonaan, koska keväällä ei vielä tiedetty mikä on tämän hetken tilanne. Toimintaan on haasteellista tehdä muutoksia lyhyellä varoitusajalla, mutta niihin on nyt kaikkien varauduttava.


Kyselimme hieman hevosalan yrittäjiltä, että millaista toimintaa heidän talleilla on tulevana kesänä. Paljon on kaikenlaista luvassa ympäri Suomen. Jos matkustat kotimaassa tai vielä on kesän leiri varaamatta, tutustu ihmeessä alla oleviin hevosyrittäjiin.


Emme tee listattujen yritysten kanssa kaupallista yhteistyötä. Halusimme vain tuoda esille, että kesä hevostellen on mahdollinen siitä huolimatta, että keväällä epäiltiin kaiken mahdollisen peruuntuvan.


Kesätyöntekijämme Kiia koosti alla olevan listan hevosyrittäjistä, jotka vastasivat tiedusteluumme Facebookissa. Heidän lisäkseen kotimaasta löytyy varmasti satoja muita talleja, kotieläinpihoja ja muita vastaavia, jotka toimivat kesällä 2020.


Osallistutaan aktiivisesti ja pidetään huolta siitä, että palveluita on tarjolla jatkossakin.
Ennen kaikkea pysytään terveinä!

UUDELLAMAALLA


Hevoslaaksontalli, Vihti

Hevoslaakson talli Pohjois-Vihdissä lähellä Karkkilaa. Kesällä mahdollisuus ratsastustunneille, valmennuksille, leireille, kursseille ja maastoille. Mahdollisuus esimerkiksi Aikuisten maastakäsittely-kurssille, Äiti(/Isä)-lapsipäiväleirille sekä Länkkärit vastaan Inkkarit - leirille (isä-poika päiväleiri). Lisäksi Hevoslaakson tallilla järjestetään kisoja, seuraavat rataharjoitukset ovatkin jo 11.7.2020 klo 12 alkaen. Varaukset Hopotissa ja lisäkysymykset puhelimitse. Yhteystiedot nettisivuilta.Maastotalli Prerya, Lohja

Tarjolla mahdollisuus maastoratsastukseen rauhallisissa maalaismaisemissa sekä ratsastustunneille suomenhevosilla.


Millitalli, Nummela

Millitalli Vihdin Nummelassa. Kesälle ohjelmana muun muassa talutusratsastusta, maastoja, alkeiskursseja, ratsastusjousiammuntaa ja tunteja kaikenikäisille. Millitallilta löytyy suomenhevosia, suomenpienhevosia, shetlanninponeja sekä liuta muita kotieläimiä aaseista kaneihin. Vierailusta sovittava etukäteen, puhelinnumero 0400366956/Mirkka Lehtonen, muut yhteystiedot nettisivuilta.


Ratsureima Ranch, Karkkila

Ratsureima Ranch Uusitalossa (Karkkilan ja Vihtijärven rajalla, Lopentieltä 6km). Mahdollisuus kokea kouluratsastusta, Working Equitationia ja monipuolista maastakäsittelyä korkeasti koulutetuilla barokkihevosilla motivoivan ja kokeneen opettajan opetuksessa. Tilalta löytyy myös kuivuribaari, kokoustila, vintage puoti ja lasitaidetta. Majoitusmahdollisuus metsämajassa (min. 1 vko) Vierailusta sovittava etukäteen, 050-591 4092/Hanne Halonen.


Tunnelmatehdas, Sälinkää

Tunnelmatehdas (Nina Backman) kauniilla maaseudulla Sälinkään kylällä vain tunnin matkan päässä Helsingistä, 45 min Lahdesta ja Porvoosta. Mahdollisuus hevosavusteiseen toimintaan kaikenikäisille. Tunnelmatehtaalta löydät poneja, hevosia, kanoja, kissoja, pupu, ja vielä muita pienempiä lemmikkieläimiä. Tunnelmatehtaan kotoisessa ilmapiirissä järjestetään eväsretkiä, kahluureissuja rannalle ponien kanssa ja koko perheen päiväleirejä. Yhteystiedot löytää FB-sivulta.KANTA-HÄMEESSÄ


Lomamökki Roine, Ypäjä

Hevosopiston kisavieraiden ja kilpailijoiden suosima majoitus. Loistavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen! Varauskyselyt nettisivujen kautta.VARSINAIS-SUOMESSA


Kantolan Ratsutalli, Uusikaupunki

Kantolan Ratsutallilla voit maastoilla kauniissa merimaisemissa, osallistua kehotietoiseen istuntavalmennukseen sekä viedä lapset lapsien ratsastustunneille. Tutustumaan ja ratsastamaan pääsee ennakkoon sovitusti. Yhteystiedot nettisivuilla.


Kittilän Talli, Uusikaupunki

Kittilän tallilla on mahdollista päästä kokeilemaan ratsastusta taluttajan kanssa sekä majoittautua mökissä meren rannalla. Viehättävä hirsimökki sijaitsee meren äärellä, jonka varaukset AirBnB:n kautta. Tässä hyvä mahdollisuus kokeilla ratsastusta ja päästä osallistumaan vaikka maatilan töihin halutessaan! Yhteystiedot FB-sivuilla ja majoitus varattavissa linkistä.


Kylämäen Hevostila, Marttila

Ratsastusta suomenhevosilla sekä ratsastusjousiammuntaa tuntien ja kurssien muodossa. Tämä lisäksi Kylämäen Hevostila tarjoaa upeita majoitustiloja, kokoustiloja sekä juhlapalveluita. Kylämäen hevostilalla on myös ravintola! Yhteystiedot nettisivuilla.SATAKUNNASSA


Kuurankäpälä, Pori

Kuurankäpälä Porin Lassilassa. Mahdollisuus hyvän mielen toimintaan hevosten, lampaiden ja muiden kotieläinten kanssa. Ohjelmaan saa itse vaikuttaa ja siihen voi sisältyä esim. poniajelua, villiyrttineuvontaa ja villan työstöä karstauksesta huovutukseen. Erityisryhmät tervetulleita, eikä kokemusta eläinten kanssa vaadita. Omatoimimatkaajalle majoitusmahdollisuus telttaillen. Yhteydenotto FB-sivun avulla.Woimahevosen taitotalli, Pori

Porin Söörmarkussa. Mahdollisuus varata aika kärryttelyyn tai talutusratsastukseen, erityisryhmät myös tervetulleita. Aikuisille tarjolla lempeää hevosavusteista mindfullnesia. Lähellä Yyterin rantaa. Yhteystiedot nettisivuilta.


PIRKANMAALLA


Reipin tila, Pirkkala

Reipin tila Pirkkalassa. Kesällä Reipin tilalla järjestetään leirejä ja viikonloppuisin tilalla on pääsymaksuton kotieläinpiha johon ei tarvitse varata aikoja. Arkisin tilalle voi varata perhevierailun jonka sisältöön voi kuulua esimerkiksi ponikärryttelyä, aasin silittelyä sekä muiden kotieläinten hoitoa. Yhteystiedot löytyy nettisivuilta.ETELÄ-POHJANMAALLA


Onnenhevoset, Savitaipale

Hyvinvointi ja elämystalli Savitaipaleella Etelä-Pohjanmaalla. Mahdollista tulla tervehtimään hevosia, tai varata talutusratsastus tai ajelutus. Myös erityisryhmiin kuuluvat asiakkaat tervetulleita, esteettömät tilat. Tilalta löytyy myös kissoja ja kaneja. Vierailuista sovittava etukäteen, yhteystiedot nettisivuilla.


Siirilän ratsastuskeskus, Seinäjoki

Siirilän ratsastuskeskuksella tarjolla muun muassa ratsastustunteja alkeistasosta valmennusryhmiin asti, sekä kesällä ratsastuskeskuksella järjestetään päiväleirejä lapsille. Siirilän tilalla on mahdollisuus majoittua vanhan maatilan päärakennuksessa sekä vuokrata polkupyöriä.POHJANMAALLA


Bubblans ponnystall, Pietarsaari

Mahdollisuus lasten shetlanninponivaelluksille. Aikuinen mukaan kävellen tai kärryillä. Yhteystiedot nettisivuilla.


Ridskolan Caprilli, Uusikaarlepyy

Ridskolan Caprillissa voit varata ratsastustunteja ja valmennuksia omalla tai ratsastuskouluhevosella. Kesällä mahdollisuus majoittua leirimökkiin kavereiden tai perheen kesken ja tuoda hevonen mukaan lomailemaan, tai valmentautumaan koulu- ja esteratsastuksessa tai maastoesteradalla.POHJOIS-KARJALASSA


Heiskalan Hoppala, Liperi

Heiskalan Hoppalassa on mahdollista päästä eri mittaisille ja tasoisille islanninhevosmaastoratsastuksille sekä vaelluksille. Lisäksi Heiskalan Hoppalassa on mahdollisuus majoittua, osallistua elämys- ja hyvinvointiviikonloppuihin sekä maistaa villiruokaa.ETELÄ-SAVOSSA


Luonto-Taipale, Mikkeli

Luonto-Taipale Vanhamäellä Itä-Suomessa. Maastoja ja vaelluksia metsäpoluilla ja rauhallisilla teillä kaikentasoisille aloittelijasta kokeneeseen. Yhteystiedot FB-sivuilta.YLÄ-SAVOSSA


Iloluontoinen, Pielavesi

Iloluontoinen Pohjois-Pielavedellä Ylä-Savossa. Mahdollisuus muun muassa maastoratsastukseen suomenhevosilla, sekä rentouttaviin turvehoitoihin ja villiyrttineuvontoihin. Kesällä Iloluontoisella on myös päiväleirejä lapsille sekä muun muassa villiyrttikursseja yms. Yhteystiedot nettisivuilta.Peltolan maatila, Vieremä

Peltolan tila Vieremällä Ylä-Savossa. Mahdollisuus päästä tutustumaan hevosiin ja lampaisiin. Muun muassa ratsastus- ja hevostaito-opetusta sekä hevosavusteista mindfullnesia ja EASEL tunnetaitovalmennusta. Yöpyminen mahdollista pienellä porukalla. Vierailuista sovittava etukäteen, yhteystiedot nettisivuilta.


LAPISSA


Dacaben husky- hevosretket, Kolari

Husky- ja hevosretket, ohjatut luontoretket, eläinavusteinen toiminta ja koko perheen toiminnallinen eläinpiha Ylläksellä. Mahdollisuus tavata hevosia, eri rotuisia koiria ja koiranpentuja sekä minihevosia. Yhteystiedot nettisivuilta.


Konijänkkä, Äkäslompolo

Äkäslompolossa Ylläksen kupeessa. Ratsastuskoulu- sekä vaellusratsastustoimintaa suomenhevosilla ja connemaranponeilla. Mahdollisuus myös päästä tapaamaan poroja ja talvisin mahdollista päästä valjakkokoirien kyytiin tai poroajelulle Lapin upeisiin maisemiin. Yhteystiedot nettisivuilta.


Polarispointhorses, Saariselkä

Polarispointhorses Saariselän itäisen Lapin erämailla. Mahdollisuus päästä kokemaan ratsastusvaelluksia luotettavilla suomenhevosilla. Kesällä syyskuun loppuun saakka on mahdollisuus retkeillä 2-4h päiväretkiä pienissä tasoryhmissä ensikertalaisista kokeneisiin. Yön yli kestävät 2 pvän ratsastusseikkailut alkavat elokuussa ja jatkuvat ruskan ajan syyskuun loppuun, näillä retkillä seikkailemme Hammastunturin erämaan poluttomassa kairassa ja kullanhuuhtojien jalanjäljissä. Varaukset nettisivujen kautta tai sähköpostilla ( info(a)polarispointhorses.com ).


VALTAKUNNALLISESTI


Suomen vaellustallien liitto

Liiton sivuilta löydät kesäisiä vaelluksia järjestäviä hevostalleja ympäri Suomen.
Saimme Hevoslaakson Tallilta Vihdistä heidän kesäsuunnitelmat videon välityksellä.


Jos haluat oman tallisi tai hevosiin liittyvän matkailupalvelun listalle voit laittaa sähköpostia osoitteeseen info@hevoshieronta.net. Kerro lyhyesti mitä, missä ja millaisia palveluita tarjoatte juuri tänä kesänä ja miten ne voi varata.


Ihanaa hevosekasta alkukesää kaikille!

Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook