Hevoshieronta.net

Parhaat vinkit hevoshieronnasta hevosen omistajille.

Hevoshieronta.net

Parhaat vinkit hevoshieronnasta hevosen omistajille

Hevoshieronta.net sivusto on perustettu vuonna 2012.
Sivuston tarkoituksena on lisätä hevosihmisten ja erityisesti hevosen omistajien tietämystä hevosten lihashuollosta ja hevosten  kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.  

Hevoshieronta on mitä parhain työväline hevosen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin seurantaan. 

Heidi Nordman

Verkkovalmentaja, yrittäjä

Sivustoa ylläpitää Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan kirjan kirjoittanut Heidi Nordman, joka on 17 vuoden ajan tehnyt hevoshierontoja ja kouluttanut hevosen omistajia omatoimisen hevoshieronnan pariin vuodesta 2007. Vuonna 2022 valmistuin Hämeen ammattikorkeakoulusta hevosalan liiketoiminnan osaajaksi.

Kokemusta on kerryttänyt yrittäjyys täysihoitotallin pitäjänä, työt hevostalleilla, hevosalan koulutus ja kymmenkunta omaa hevosta.
Tällä hetkellä omistan osuuden nuoresta suomenhevosesta.  

"Suhtaudun varsin intohimoisesti hevosten hyvinvointiin. Olin 8-vuotias kun ensimmäisen kerran tallille karkasin ja sillä tiellä ollaan edelleen.
Vaikka "hulluista" vuosista on matkan varrella hieman kohtuullistettu hevosiin käytettyä aikaa, ovat ne agendalla edelleen päivittäin.


Hevosalassa on parasta se, että et ole valmis koskaan. Jokainen hevonen opettaa jotain uutta ja se opettaa paljon myös ihmisestä itsestään. Hevoset ovat läsnä kun eniten tarvitsee ja samaan aikaan ne tarvitsevat meitä ihmisiä enemmän kuin aina ymmärrämmekään. Niiden kanssa saa kokea itsensä tarpeelliseksi monella tapaa, toisinaan ehkä liiankin kanssa.

Hevosten lisäksi yrittäjyys on yksi intohimoistani, ja osittain siksi opiskelen parhaillaan Hämeen ammattikorkeakoulussa hevosalan liiketaloutta. Olen perustanut ensimmäisen oman yritykseni vuonna 2004 kun aloitin hevoshierontojen tekemisen. Sekin tie jatkuu edelleen.

Minua kiinnostaa yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja pidänkin hevosalaa mielelläni esillä. Harmittavan usein hevosala nähdään pikkutyttöjen puuhasteluna, jolla ei ole mitään tekemistä ihmisten hyvinvoinnin, toimeentulon saati alueellisen elinvoiman kanssa.

Tällainen on siis ihminen hevoshieronta.netin takana. Itselle tärkeisiin asioihin intohimoisesti suhtautuva realisti, joka jaksaisi tuijotella loputtomiin tulta, vettä ja laiduntavia hevosia."


- Heidi