Hevoshieronta, opas oman hevosen hierontaan

Päivitetty: tammi 29

Huomasin ettei Hevoshieronta-oppaasta ole esittelyä täällä blogin puolella, joten pyysin kesätyötekijääni Kiia tutustumaan oppaaseen ja kirjoittamaan teille tarkemman esittelyn.

- Heidi


Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan

-Heidi Nordman, 2019


Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan on sopivan kompakti, hevoshierontaan ja siihen liittyviin asioihin perehtynyt opas, joka on sisällöltään laaja ja monipuolinen. Kirjan ensisijaisena tarkoituksena on rohkaista ja johdattaa jokainen hevosten kanssa toimiva ihminen hevoshieronnan pariin ja tutustumaan oman hevosen lihashuollon tärkeyteen. Tärkeimpänä prioriteettina on se, että oppaassa neuvotaan vain keinoja joita on turvallista käyttää omatoimisessa hieronnassa!


Kirjassa, korostetaan ammattilaisten kuten hevoshierojan tai eläinlääkärin käytön tärkeyttä. Aina on suotavaa pyytää apua ammattilaisilta, eikä epävarmuuden iskiessä koskaan tule toimia ominpäin. Omatoiminen hevoshieronta ei milloinkaan korvaa ammattilaishierojan apua, saati toimi lääkkeenä sairauksille tai erilaisille vammoille. Omatoiminen hevoshieronta on tarkoitettu pääasiallisesti terveelle hevoselle tai hevoselle, jolla on eläinlääkärin diagnoosi sekä hoito-/kuntoutusohjeet laadittu yhdessä ammattilaisen kanssa.


Omatoimisen hieronnan tärkeimpänä tavoitteena on ennenkaikkea auttaa ennaltaehkäisemään vammoja ja toimia lihashuollon tukena ammattilaisen käyntien välissä, sekä luomaan uudenlaista yhteyttä ja suhdetta hevoseen.


116 sivun kirjassa käydään läpi muun muassa hevosen anatomiaa, lihasvaurioita ja sairauksia sekä itse asiaa - eli hevoshierontaa ja hierontaotteita. Kirja sisältää myös vastauksia yleisempiin hevoshierontaan liittyviin kysymyksiin, sekä hevoshieronnan ainoan ulkoa muistettavan asian, eli vasta-aihelistan ja hevosen muuta lihashuoltoa käsittelevän kappaleen.


Sen lisäksi että opas sisältää runsaan määrän tärkeää tietoa, sisältää se myös tietenkin paljon ihania kuvia! Kirjan visuaalinen sisältö on monipuolista ja sisältää valokuvia sekä piirroksia. Kirjan valokuvat ovat kirjoittaja Heidi Nordmanin ja akupunktio- ja shiatsuhoitaja Kati Suvannon ottamia. Kirjan piirrokset, esimerkiksi hevosen anatomiasta tai luustosta on taas graafikko Elisa Pitkäsen käsialaa.

Niinkuin yleensäkin, oppaille tyypillisesti myös Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan - kirja sisältää selkeät ja hyvin havainnollistavat kuvat, joista on helppo ottaa mallia ja ymmärtää käsitelty asia.


Hyvin havainnollistavat ja selkeät kuvat ovat tärkeitä myös kirjan ehkä keskeisimmän luvun eli hierontaotteiden käsittelyssä. Hierontaotteet-luvussa käsitellään alkuun hevosen sivelysuuntia, voimankäyttöä ja palpointia. Tämän jälkeen siirrytään käymään lävitse ja opettelemaan kuvien ja vinkkien avuin viisi eri klassisen hieronnan otetta ja sitä, missä näitä otteita tulisi käyttää!


Hierontaotteet- luvun lisäksi erityisesti Usein kysyttyä - lukua oppaassa on pidetty hyvin hyödyllisenä. Kyseisen kappaleen tiedot auttavat sinua valmistautumaan oman hevosesi hierontaan ja kappale on suunniteltu vastaamaan useiten kysyttyihin hevoshierontaan liittyviin kysymyksiin! Usein kysyttyä - luvussa käsitellään muun muassa sitä, kuinka usein ja missä hevosta kannattaa hieroa tai kannattaako hevonen liikuttaa ennen vai jälkeen hieronnan. Usein kysyttyä - osio sisältää myös hyvän esimerkki aikataulun hevosen hierontaan aloittelijalle.

Kaiken kaikkiaan Hevoshieronta - Opas oman hevosen hierontaan - kirja on siis tiivis, mutta asiat sopivalla syvyydellä käsittelevä ja selkeä opas jokaiselle asiasta kiinnostuneelle hevosihmiselle. Oppaan selkeyden ja hyvin valmistellun sisällysluettelon ansioista oppaasta on helppo etsiä juuri sinua mietityttävät asiat. Opas sopii kaikille asiasta kiinnostuneille, iästä ja kokemuksesta riippumatta!


Tärkeintä on into ja uskallus uuden asian kokeilemiseen ja oppimiseen!


- Kiia


Postauksen kuvat KiiaJos esittely sai sinut kiinnostumaan, löydät oppaan painetun ja e-kirja version verkkokaupastamme, sekä hyvin varusteilluista kirjakaupoista ja kirjastoista kautta maan. Saatavuus omasta kirjakaupasta kannattaa varmistaa ennakkoon.
215 katselukertaa

Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook