Ihminen Hevoshieronta.netin takana

Päivitetty: tammi 29
Olin aivan varma, että tänne blogiin on jo oma esittely kirjoitettu, mutta kappas kummaa näin ei ollutkaan.


Hevoshieronta.net sivujen takaa löytyy allekirjoittanut, eli Heidi Nordman.

Olen verkkovalmentaja, yrittäjä, hevosihminen, yhdistysaktiivi, opiskelija, vaimo ja jokusen vuoden päästä 40-vuotias. :D


Suhtaudun varsin intohimoisesti hevosten hyvinvointiin. Vaikka tällä hetkellä omistuksessa ei ole kuin yksi kimppa ravihevonen, on aihe edelleen itselle tärkeä. Vuosien varrella olen opiskellut hevosalaa, työskennellyt ravitalleilla, tehnyt päätyökseni hevoshierontoja, toiminut täysihoitotallinpitäjänä, omistanut kymmenkunta omaa hevosta ja kasvattanut niitä. Olin 8-vuotias kun ensimmäisen kerran tallille karkasin ja sillä tiellä ollaan edelleen. Vaikka "hulluista" vuosista on matkan varrella hieman kohtuullistettu hevosiin käytettyä aikaa, ovat ne agendalla edelleen päivittäin.


Hevosalassa on parasta se, että et ole valmis koskaan. Jokainen hevonen opettaa jotain uutta ja se opettaa paljon myös ihmisestä itsestään. Ne ovat läsnä kun eniten tarvitsee ja samaan aikaan ne tarvitsevat meitä ihmisiä enemmän kuin aina ymmärrämmekään. Niiden kanssa saa kokea itsensä tarpeelliseksi monella tapaa, toisinaan ehkä liiankin kanssa.


Hevosten lisäksi yrittäjyys on yksi intohimoistani, ja osittain siksi opiskelen parhaillaan Hämeen ammattikorkeakoulussa hevosalan liiketaloutta. Useat hevosalan yritykset kaipaavat sparrausta monellakin osa-alueella. Olen perustanut ensimmäisen oman yritykseni vuonna 2004 kun aloitin hevoshierontojen tekemisen. Sekin tie jatkuu edelleen, nykyisin tosin yritysmuotona osakeyhtiö. Vuonna 2012 sairastuin vakavasti, enkä enää tee hevoshierontoja kuin vanhoille asiakkaille, muuten kiinnostaville caseille, oman näppituntuman säilyttämiseksi ja, ja, ja... Joistain asioista ei vain osaa kokonaan luopua.


Minua kiinnostaa yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja pidänkin hevosalaa mielelläni esillä. Harmittavan usein hevosala nähdään pikkutyttöjen puuhasteluna, jolla ei ole mitään tekemistä ihmisten hyvinvoinnin, toimeentulon saati alueellisen elinvoiman kanssa.


Tällainen on siis ihminen hevoshieronta.netin takana. Itselle tärkeisiin asioihin intohimoisesti suhtautuva realisti, joka jaksaisi tuijotella loputtomiin tulta, vettä ja laiduntavia hevosia.


- Heidi

64 katselukertaa

Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook