Mikä on omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssi? / päivittetty 20.8.2020

Päivitetty: 22. elo 2020

Päivitetty 20.8.2020 - Julkaistu 2.9.2019


Omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssilla hevosen omistaja oppii tekemään hevosta rentouttavaa hierontaa ilman pelkoa siitä, että tekee asioita väärin tai väärään aikaan. Tärkein saavutus kurssilla on rento hevonen. Siinä sivussa opit paljon hevosen anatomiasta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hevosen rakenteesta.


Omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon verkkokurssi on tällä hetkellä tiettävästi laajin hevosalan suomenkielinen verkkokurssi. Tiedot on helposti sisäistettävissä ja erilaisten harjoitusten kautta oppiminen sujuu kuin huomaamatta. Kurssi ei ole osa ammatillisia opintoja, eikä kurssista saa hyväksilukuja ammatillisiin opintoihin.Postaus kannattaa lukea, jos

  • olet hevosen omistaja

  • haluat panostaa hevosesi hyvinvointiin

  • käytät ammattilaista hieromassa omaa hevostasi

  • olet joskus haaveillut kouluttautuvasi hevoshierojaksi, mutta elämässä ei ole tullut sopivaa hetkeä ja haluaisit kuitenkin tutustua aiheeseen

  • olet kiinnostunut omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssista ja pohdit vielä kurssille ilmoittautumistaSähköpostiin on tulvinut viime viikkoina paljon kysymyksiä liittyen omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssiin, vastaan tässä niihin kaikkiin. Jos sinulle tulee kysyttävää mieleen niin laita sähköpostia osoitteeseen info@hevoshieronta.net


Mikä on omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssi ja miten minä hyödyn siitä?


Kurssi on erityisesti hevosen omistajille suunnattu ja tarkoitettu tukemaan oman hevosen lihashuoltoa ammattilaisen käyntien välissä. Kurssi antaa perustaidot oman hevosen hieromiseen, antaa näkemystä tarkastella omaa hevosta ulkopuolisin silmin ja ennen kaikkea lisää tietoisuutta hevosen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.


Kurssin hyötyinä on uusi osaaminen, uuden taidon oppiminen. Syvemmän suhteen luominen hevoseen ja ennen kaikkea kurssilla saa uuden tavan seurata hevosen hyvinvointia.

Kuinka kauan tätä kurssia on järjestetty? Onko tälle kukaan osallistunut?

Ensimmäinen pilottikurssi järjestettiin kesällä 2018, tämän jälkeen kurssi on järjestetty viidesti ja tullaan seuraavan parin vuoden aikana järjestämään 1-2 kertaa vuodessa.


Omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssille on osallistunut tähän mennessä jo yli 150 hevosihmistä. Asia, jota ei meinaa itsekään uskoa ja ymmärtää. :)


Olen pyytänyt joka kurssin jälkeen kurssilaisilta palautetta. Kysynyt miten heidän kurssinsa on mennyt ja ovatko he kokeneet sen hyödylliseksi. Palautetta on aina yhtä suuri ilo lukea. Monia asioita on saatu kehitettyä eteenpäin, kun niistä on tullut rakentavaa palautetta. Sisältö ja toteutustapa on muuttunut todella paljon ensimmäisestä pilottikurssista, joka järjestettiin kesällä 2018.


Kurssinvetäjänä ja verkkovalmentaja olen saanut hirmu paljon siitä kun kurssilaiset kertovat omia kokemuksiaan ja niitä elämyksiä, joita aiheesta saadut ahaa-elämykset ovat tuoneet. Kun kesän 2019 kurssi päättyi, luin liikuttuneena mm. tämän Sarin jättämän palautteen.
Oppiminen on elämän mittainen polku, erityisesti silloin kun eläinten kanssa toimitaan. Hevoset ovat opettaneet minullekin paljon ja aivan varmasti tulevat vielä opettamaan.


Kurssilla sivutaan todella paljon erilaisia hevosiin ja niiden hyvinvointiin liittyviä asioita. Hevosen hoito ja lihashuolto on niin holistista, että monia asioita ei voi jättää kertomatta. Silläkin uhalla, että materiaalit toisinaan rönsyilevät.

Useampi on myös kysynyt, onko oma hevonen välttämättömyys?

Hevosen käyttö tällä 10 viikon kurssilla on välttämätöntä, jos sinulla ei ole omaa hevosta voit kysyä hoito-, vuokra-, tai muun vastaavan hevosen omistajalta luvan hevosen käyttöön kurssilla. Tulet tarvitsemaan tietoja hevosen terveydentilasta ja sen taustoista. Tallilla suoritettavia tehtäviä on ensimmäisiä viikkoja lukuun ottamatta kerran viikossa.


Parhaimman hyödyn kurssista saavat hevosen omistajat, jotka haluavat perehtyä oman hevosensa terveydentilaan. Kurssitehtävien suorittamiseen suositellaan käytettävän vain yhtä harjoitushevosta, jolloin kokonaisuus tulee haltuun huolella.


Voiko tällaista oppia verkossa?

Kyllä voi. Voit oppia teorian ja sen miten asia tulisi tehdä.

Jos et ota opittuja asioita käytäntöön ja suorita käytännön tehtäviä annettujen ohjeiden mukaan et opi kurssin aikana hieromaan. Omaa hevostaan oppii hieromaan vain itse tekemällä. Omatoiminen hevoshieronta on niitä asioita, joissa "työ tekijäänsä opettaa."


Hevonen on herkkä ja tunteva eläin, joka kyllä ilmoittaa jos jokin menee pieleen. On tärkeää tietää tiettyjä asioita hevoshieronnasta ennen kuin aloittaa, mutta hevosen hieronnan, jonka tavoitteena on rento hevonen voi oppia kuka vain. Ei tarvitse olla ammattilainen koskettaakseen omaa hevostaan ajatuksella.


Se, että onko sinusta verkko-oppijaksi ja onko kurssi riittävän mielenkiintoinen, voit testata 14 vrk rahat takaisin -takuun aikana. Takuu alkaa aina siitä päivästä kun kurssi alkaa.


Mitä eroa on johdatus hevoshierontaan (3vk) kurssilla ja tällä 10 viikon kurssilla?

Paljonkin. Johdatus hevoshierontaan kurssi pyörii non-stoppina. Kurssille voi ilmoittautua millon itse haluaa ja käydä sen omassa tahdissaan. Kurssin hinta on haluttu pitää mahdollisimman edullisena, jotta jokaisella on mahdollisuus sille osallistua. Kurssilaiset saavat kaiken kurssimateriaalin sähköpostiinsa ja kurssilla keskitytään vain hevosen tunnusteluun ja sivelyhieronnan opetteluun.


10 viikon kurssilla puolestaan hevoshierontaan, anatomiaan, hevosen rakenteen arviointiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perehdytään huomattavasti laajemmin. Olen kurssilaisten apuna ja tukena viitenä päivänä viikossa. Kurssilaisten ryhmä on tsemppaamassa ja tehostamassa oppimista. Kurssin aikana järjestetään livelähetyksiä vähintään joka toinen viikko.


Ajallisesti 3 viikon kurssilla materiaalia tulee noin 2-4 päivän välein pieniä määriä kerrallaan ja 10 viikon kurssilla materiaalit julkaistaan kerran viikossa. Parhaan hyödyn kursseista saa kun pysyy niiden aikatauluissa. Koska tiedän, että elämä joskus yllättää on 10 viikon kurssilaisille annettu kertaustakuu, eli niin kauan kuin minä kursseja pidän on kurssilaisilla oikeus tulla veloituksetta kertaamaan. Käytännössä kun ostat paikkasi 10 viikon kurssille, voit käydä kurssilla tämän jälkeen kertaamassa vaikka kahdesti vuodessa.


Voiko kurssin ostaa lahjaksi?

Kyllä voi. Lunasta kurssipaikka normaalisti verkkokaupassa ja tämän jälkeen laita minulle viestiä siitä, että paikka on lunastettu lahjaksi. Tarvitsen vain lahjansaajan nimen ja sähköpostisoitteen.


Mitä jos en ehdi käydä kurssia?

Kaikki kurssipaikan lunastaneet voivat tulla veloituksetta kertaamaan tuleville kursseille niin kauan kuin minä niitä järjestän. Kun olet kerran lunastanut kurssipaikan, voit tulla kertaamaan vaikka jokaiselle kurssille.


Jos kertaaminen ei innosta, on kurssin materiaalit verkkokurssi alustalla vuoden verran sinun käytettävissä. Suosittelen kuitenkin ensisijaisesti kertaamista, koska yhdessä kurssikavereiden kanssa on oppiminenkin mukavampaa.Millaista palautetta kurssi on saanut?

Kerään kurssin palautteen pääsääntöisesti nimettömänän, jotta myös risut uskalletaan antaa. Tässä muutamia palautteita kesän ja syksyn 2019 kurssilaisilta.

Koska seuraava 10 viikon kurssi alkaa?

Seuraava kurssi alkaa 9.9.2020, sitä seuraavan kurssin alkamisesta, ei vielä tässä vaiheessa ole tarkkaa tietoa, mutta todennäköisesti huhti-toukokuussa 2021.


Syksyn kurssille ilmoittautuminen alkaa 23.8.2020 ja 25.8. asti voit lunastaa itsellesi liki 100 euron arvoiset extrabonukset. Nämä ennakkovaraajan edut kannattaa napata.Jos olet kurssista kiinnostunut niin tästä linkistä löydät itsesi kurssin varsinaiselle esittelysivulle.Lue lisää ja aloita omatoimisen hevoshieronnan opiskelu!
Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook