Mikä on omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssi?

Päivitetty: maalis 20
Päivitetty 20.3.2021 - Julkaistu 2.9.2019


Omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssilla hevosen omistaja oppii tekemään hevosta rentouttavaa hierontaa ilman pelkoa siitä, että tekee asioita väärin tai väärään aikaan. Tärkein saavutus kurssilla on rento hevonen. Siinä sivussa opit paljon hevosen anatomiasta, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja hevosen rakenteesta.


Omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon verkkokurssi on tällä hetkellä tiettävästi laajin hevosalan suomenkielinen verkkokurssi. Tiedot on helposti sisäistettävissä ja erilaisten harjoitusten kautta oppiminen sujuu kuin huomaamatta. Kurssi ei ole osa ammatillisia opintoja, eikä kurssista saa hyväksilukuja ammatillisiin opintoihin.Postaus kannattaa lukea, jos

  • olet hevosen omistaja

  • haluat panostaa hevosesi hyvinvointiin

  • haluat tutustua omaan hevoseesi paremmin

  • käytät ammattilaista hieromassa omaa hevostasi

  • olet joskus haaveillut kouluttautuvasi hevoshierojaksi, mutta elämässä ei ole tullut sopivaa hetkeä ja haluaisit kuitenkin tutustua aiheeseen

  • olet kiinnostunut omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssista ja pohdit vielä kurssille ilmoittautumista


Sähköpostiin on tulvinut paljon kysymyksiä liittyen omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssiin, vastaan tässä niihin kaikkiin. Jos sinulle tulee kysyttävää mieleen niin laita sähköpostia osoitteeseen info@hevoshieronta.net

Mikä on omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssi ja miten minä hyödyn siitä?


Kurssi on erityisesti hevosen omistajille suunnattu ja tarkoitettu tukemaan oman hevosen lihashuoltoa ammattilaisen käyntien välissä. Kurssi antaa perustaidot oman hevosen hieromiseen, antaa näkemystä tarkastella omaa hevosta ulkopuolisin silmin ja ennen kaikkea lisää tietoisuutta hevosen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.


Kurssin hyötyinä on uusi osaaminen, uuden taidon oppiminen. Syvemmän suhteen luominen hevoseen ja ennen kaikkea kurssilla saa uuden tavan seurata hevosen hyvinvointia.

Kuinka kauan tätä kurssia on järjestetty? Onko tälle kukaan osallistunut?

Ensimmäinen pilottikurssi järjestettiin kesällä 2018, tämän jälkeen kurssi on järjestetty useampia kertoja. Ryhmäkursseja tullaan seuraavan parin vuoden aikana järjestämään 1-2 kertaa vuodessa.


Omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon kurssille on osallistunut tähän mennessä jo yli 170 hevosihmistä. Asia, jota ei meinaa itsekään uskoa ja ymmärtää. :)


Olen pyytänyt joka kurssin jälkeen kurssilaisilta palautetta. Kysynyt miten heidän kurssinsa on mennyt ja ovatko he kokeneet sen hyödylliseksi. Palautetta on aina yhtä suuri ilo lukea. Monia asioita on myös kehitetty eteenpäin, kun niistä on tullut rakentavaa palautetta. Sisältö ja toteutustapa on muuttunut todella paljon ensimmäisestä pilottikurssista, joka järjestettiin kesällä 2018.


Kurssinvetäjänä ja verkkovalmentaja olen saanut hirmu paljon siitä kun kurssilaiset kertovat omia kokemuksiaan ja niitä elämyksiä, joita aiheesta saadut ahaa-elämykset ovat tuoneet. Kun kesän 2019 kurssi päättyi, luin liikuttuneena mm. tämän Sarin jättämän palautteen.
Oppiminen on elämän mittainen polku, erityisesti silloin kun eläinten kanssa toimitaan.
Useampi on myös kysynyt, onko oma hevonen välttämättömyys?

Hevosen käyttö tällä 10 viikon kurssilla on välttämätöntä, jos sinulla ei ole omaa hevosta voit kysyä hoito-, vuokra-, tai muun vastaavan hevosen omistajalta luvan hevosen käyttöön kurssilla. Tulet tarvitsemaan tietoja hevosen terveydentilasta ja sen taustoista. Tallilla suoritettavia tehtäviä on ensimmäisiä viikkoja lukuun ottamatta kerran viikossa. Muista selvittää myös vastuuasiat ennakkoon silloin jos käsittelet laina hevosta.


Parhaimman hyödyn kurssista saavat hevosen omistajat, jotka haluavat perehtyä oman hevosensa terveydentilaan. Kurssitehtävien suorittamiseen suositellaan käytettävän vain yhtä harjoitushevosta, jolloin kokonaisuus tulee haltuun huolella.


Voiko tällaista oppia verkossa?

Kyllä voi. Voit oppia teorian ja sen miten asia tulisi tehdä.

Jos et ota opittuja asioita käytäntöön ja suorita käytännön tehtäviä annettujen ohjeiden mukaan et opi kurssin aikana tekemään hevosen kotitarve hierontaa.


Omaa hevosta oppii hieromaan vain itse tekemällä. Omatoiminen hevoshieronta on niitä asioita, joista voi sanoa, että: "työ tekijäänsä opettaa."


Hevonen on herkkä ja tunteva eläin, joka kyllä ilmoittaa jos jokin menee pieleen. On tärkeää tietää tiettyjä asioita hevoshieronnasta ennen kuin aloittaa, mutta hevosen hieronnan, jonka tavoitteena on rento hevonen voi oppia kuka vain. Ei tarvitse olla ammattilainen koskettaakseen omaa hevostaan ajatuksella.


Se, että onko sinusta verkko-oppijaksi ja onko kurssi riittävän mielenkiintoinen, voit testata 14 vrk rahat takaisin -takuun aikana (HUOM! Non-stop kurssilla vain 7pv.)

Takuu alkaa aina siitä päivästä kun kurssi alkaa.


Mitä eroa on johdatus hevoshierontaan (3vk) kurssilla ja tällä 10 viikon kurssilla?

Paljonkin.


Johdatus hevoshierontaan kurssin hinta on haluttu pitää mahdollisimman edullisena, jotta jokaisella on mahdollisuus tutustua aiheeseen. Vastaavasti kuitenkin sisältö on huomattavasti suppeampi kuin 10 viikon kurssilla. Kurssilla keskitytään vain hevosen tunnusteluun ja sivelyhieronnan opetteluun.


10 viikon kurssilla perehdytään paremmin hevoshierontaan, anatomiaan, hevosen rakenteen arviointiin ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Olen kurssilaisten apuna ja tukena useampana päivänä viikossa. Kurssilaisten ryhmä on tsemppaamassa ja tehostamassa oppimista. Kurssin aikana järjestetään livelähetyksiä joka kuun viimeinen maanantai ja ryhmäkursseilla joka toinen viikko.


Ajallisesti 3 viikon kurssilla materiaalia tulee noin 2-4 päivän välein pieniä määriä kerrallaan ja 10 viikon kurssilla materiaalit julkaistaan kerran viikossa. Parhaan hyödyn kursseista saa kun pysyy niiden aikatauluissa.


Koska tiedän, että elämä joskus yllättää on 10 viikon kurssilaisille annettu ns. kertaustakuu, eli niin kauan kuin minä kursseja pidän on kurssilaisilla oikeus tulla veloituksetta kertaamaan.


Käytännössä kun ostat paikkasi 10 viikon kurssille, voit uusia kurssilisenssin joka vuosi veloituksetta ja halutessasi voit osallistua myös ryhmäkursseille.


Voiko kurssin ostaa lahjaksi?

Kyllä voi. Lunasta kurssipaikka normaalisti verkkokaupassa ja tämän jälkeen laita minulle viestiä siitä, että paikka on lunastettu lahjaksi. Tarvitsen vain lahjansaajan nimen ja sähköpostisoitteen.


Mitä jos en ehdi käydä kurssia?

Kurssin materiaalit ovat käytössä vuoden ajan. Annamme kurssille ns. kertaustakuun, eli voit joka vuosi aktivoida kurssilisenssisi veloituksetta, niin kauan kuin me kursseja järjestämme. Käytännössä sinulla on siis lähes rajattomasti aikaa käydä materiaalit läpi.


Suosittelen kuitenkin ensisijaisesti pysymään kurssin aikataulussa, koska silloin saat parhaan mahdollisen hyödyn kurssin sisällöstä. Sisältö on rakennettu niin, että 10 viikossa opit asiat riittävällä tarkkuudella ja voit hyödyntää opittuja asioita hevosesi kanssa läpi elämän.Millaista palautetta kurssi on saanut?

Kerään kurssin palautteen pääsääntöisesti nimettömänän, jotta myös risut uskalletaan antaa. Tässä joitain palautteita vuoden 2019-2020 kurssilaisilta.


Vuodelta 2020Vuodelta 2019

Koska seuraava 10 viikon kurssi alkaa?


Seuraava ryhmäkurssi käynnistyy 14.4.2021, linkin ryhmäkurssin esittelysivulle löydät tuosta hieman alempaa.


Non-stop kurssin voit aloittaa vaikka tänään.

Jos haluat päästä aloittamaan kurssin heti, eli non-stoppina ja opiskella asioita itsenäisesti niin tästä linkistä löydät itsesi non-stop kurssin varsinaiselle esittelysivulle.Tästä linkistä pääset tutustumaan seuraavaksi käynnistyvään ryhmäkurssiin1,764 katselukertaa

Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook