Miten oppia oman hevosen hierontaa? - Kuusi [6] vinkkiä uuden oppimiseen

Päivitetty: tammi 29

Näin opit oman hevosen hierontaa

Oman hevosen hieromisen voi aloittaa aivan pienillä askelilla. Tärkeintä on opetella käymään hevonen läpi käsin koskettamalla. Varsinaiseen omatoimiseen hierontaan on tästä vielä matkaa, mutta sitäkin on mahdollista oppia ja opiskella.Muutamia vinkkejä omatoimisen hieronnan opiskeluun:

  1. Lataa tästä ilmainen Kosketa hevosta -miniopas joka tehtävineen johdattaa sinut askeleen verran lähemmäs kohti hevosen omatoimista hierontaa.

  2. Ota tavaksi käydä hevonen käsin läpi päivittäin muun hoitamisen yhteydessä.

  3. Opettele tästä blogipostauksesta ulkomuistiin vasta-aiheet, eli ne syyt milloin hevosta ei ehdottomasti saa hieroa.

  4. Tutustu hevosen anatomiaan aina kun siihen on mahdollisuus.

  5. Lue kirjoja hevoshieronnasta ja lisää tietämystäsi.

  6. Osallistu erilaisille tallilla tai verkkossa järjestettäville kursseille.Tärkein näistä on kohta 2 hevosen tunnustelu käsin, sen oppiminen miltä oma hevonen tuntuu on tärkeä askel ennen kuin edes pohditaan oman hevosen varsinaista hierontaa. Käsin pitää pystyä tunnistamaan lämpöerot, nesteet ja muut muutokset hevosen keholla.


Omatoimista hevoshierontaa oppii parhaiten tekemällä ja rohkeasti kokeilemalla. Lempeästi koskettaen, aina kohtuullisella voimalla ja hevosen reaktioita seuraamalla, ei tervettä hevosta voi hieronnalla vahingoittaa. Hevonen jolla on diagnosoimaton sairaus, vamma tai edes jokin tavallisuudesta poikkeava oire on aina parempi jättää ammattilaisen käsiteltäväksi.


Ensimmäisenä tavoitteena on, että käyt hevosen läpi säännöllisesti ja opit tuntemaan muutokset hevosen keholla. Tämä vaatii kärsivällisyyttä, asiaa ei opi kiirehtien. Ei myöskään kerrassa tai kahdessa, vaan kymmenien ja aina kymmenien toistojen jälkeen.


Omatoiminen hieronta ei milloinkaan korvaa lihashuollon ammattilaisen käsittelyä tai eläinlääkärin hoitoa. Aina jos olet epävarma siitä onko hierontaa hyvä tehdä, on parempi jättää hieronta väliin ja kutsua ammattilainen paikalle arvioimaan tilanne.


Jos haluat perehtyä aiheeseen paremmin omatoimisen hevoshieronnan 10 viikon verkkokurssin voit aloittaa milloin haluat. Kurssi ohjaa sinut alusta alkaen toimimaan oikein ja käyttämään turvallisia menetelmiä omatoimisessa hieronnassa.
743 katselukertaa

Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook