Neljä [4] virhettä, joita itse hevostaan hierovat yleisemmin tekevät

Päivitetty: tammi 29


Kuva Adore Stock / Sarah

Olen kouluttanut hevosen omistajia oman hevosen hieronnan saloihin vuodesta 2007 alkaen. Ensin tallilla järjestettävillä lähikursseilla, jotka kestivät päivästä kolmeen ja vuodesta 2018 alkaen verkkokursseilla joiden tavoitteena on, että hevosen omistaja oppii hieromaan omaa hevostaan.


Tyypilllisimmät virheet, joita itse hevostaan hierovat tekevät ovat tulleet vuosien saatossa tutuksi.


1. virhe on käyttää liikaa voimaa hevosta hierottaessa. Hevosen hieronta ei ole voimalaji, vaan ennen kaikkea tekniikkalaji. Omatoimisen hevoshieronnan tärkein tavoite on rento hevonen ja jos hevonen näyttää siltä, että ei pidä käsittelystä on omaa toimintatapaa muutettava.


2. virhe on luistaa koko hevosen käsittelystä. Koko hevosen sively tarkoittaa koko hevosen sivelyä. Turvalta aina takajalan ruununrajaan asti, korvia unohtamatta. Usein erityisesti mahanalunen käydään läpi puoli huolimattomasti. Tärkeää on kuitenkin, että koko hevonen käydään läpi käsin koskettaen kauttaaltaan. Se on osa omatoimista hevoshierontaa.


3. virhe ja ehkä se kaikkein yleisin, että ei malteta itse keskittyä hetkeen. Tämä tulee eteen erityisesti siinä vaiheessa kun hevosen omatoiminen hieronta alkaa sujua rutiininomaisesti. Mielessä pyörii työasiat, ehkä seuraavana päivänä edessä oleva vanhempainilta. On kuitenkin erityisen tärkeää keskittyä seuraamaan hevosta ja sen pienempiäkin eleitä ja reaktioita. On tärkeää, että olet läsnä ja keskityt tekemiseesi.


4. virhe on kuvitella että pystyy itse tekemään kaiken hevosen lihashuollon. Ammattilaisella on aina paikkansa. Alaa ei suotta opiskella pitkään. Ammattilainen osaa myös antaa sinulle objektiivisen näkemyksen hevosestasi. Yksikään ammattilainen ei sinua ärsyttääkseen luettele hevosesi vikoja, vaan ne on asioita jotka huomioon ottamalla hevosellasi voi olla useita käyttövuosia lisää.


Jos sinua kiinnostaa tutustua hevosen hierontaan paremmin johdatus hevoshierontaan non-stop verkkokurssin voit aloittaa silloin kun sinulle parhaiten sopii. Lue lisää tästä linkistä.


Aurinkoista alkanutta viikkoa!


- HeidiTallenna Pinterestiin

200 katselukertaa

Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook