Vinkkejä hevosen anatomian opiskeluun

Päivitetty: tammi 29

Hevosen anatomian opiskelu auttaa sinua ymmärtämään hevosta paremmin.

Niille jotka ovat jo lapsena aloittaneet hevosharrastuksen muistavat varmasti sen miten kaikista mahdollisista kirjoista ahmittiin tietoa hevosen kehonosista, suitsiremmien nimistä, termeistä ja monista muista asioista, jotka nykyään tuntuvat itsestäänselvyyksiltä. 

Hevosharrastuksessa oppiminen ei lopu koskaan. Hevosen hoito on niin kokonaisvaltaista, että aina on jokin uusi näkökulma, jonka kautta asiaa tarkastella.  

Anatomian ja fysiikan tietämys on viime vuosikymmeninä lisääntynyt hurjasti, harrastajatkin tietävät jo melko paljon aihealueesta tai ainakin ovat kiinnostuneita siitä. Vielä kymmenen vuotta sitten suomenkielisen materiaalin löytäminen oli haasteellista, mutta nyt jo huomattavasti helpompaa. 

Tässä sinulle neljä vinkkiä omatoimiseen anatomian opiskeluun. 

1. Käy läpi oma kirjahylly. Lähes jokaisessa hevostietokirjassa on jonkin verran käsitelty anatomiaa ja fysiologiaa. Tee itsellesi kooste kirjojen anatomia osuuksista ja lähde täydentämään sitä.

2. Hae kännykkään, tablettiin tai läppärille anatomia applikaatio. Mene oman laitteesi sovelluskauppaan ja hae haulla "Horse anatomy". Haulla löytyy sekä ilmaisia, että maksullisia sovelluksia. 

3. Hae YouTubesta seuraavilla hakusanoilla: - horse anatomy  - equine anatomy - horse anatomy in motion - horse movement and structure - parts of the horse - horse anatomy and physiology

4. Hanki kirjallisuutta omaan kaappiin tai lainaa kirjastosta:  Pihistä: Ruotsalaisen Skaran hevosklinikan eläinlääkäri Björn Sandgrenin kokoama Hevosen anatomia -kirja, joka on saatavilla suomenkielisenä ja on mm. oppikirjana hevosalan opistoissa. Kierrekantinen kirja on melko pelkistetty ja sivumäärältään vähäinen. Hankinta hinta pyörii 20 - 30 euron välillä ja kirjan saattaa löytää myös käytettynä. 

Panosta: Ammattilaisten käytössä nähdään usein PG-Teamin tuottama ja Pauli Grönbergin kokoama Hevosen ABC Atlas. Sen hankintahinta on korkeampi, mutta tyydyttää erityisesti heidän tiedonjanoa, jotka haluavat perehtyä yksittäisiin lihaksiin, luustoon ja siteisiin. Kirja toimii/on toiminut oppikirjana tietyissä hevosalan ja eläinlääkäreiden koulutuksessa.


5. Liity hevoshieronta.netin sisäpiiriin saat Elisa Pitkäsen kuvittaman hevosen pinnalliset lihakset tulosteen, josta löydät lihakset nimettynä. Sisäpiiriin liittyminen on täysin veloitukseton ja voit poistua listalta milloin vain.Tallenna Pinterestiin

Tämä teksti on julkaistu aiemmin osana sisäpiirin kuukausikirjettä.

312 katselukertaa

Aiheeseen liittyvät päivitykset

Katso kaikki

Sivut ©  Hestnord Oy

Graafiset piirrokset © Elisa Pitkänen 

Valokuvat © Heidi Nordman ja Adobe stock

Kuvien kopioiminen ja jakaminen kielletty

Rekisteriseloste

  • w-facebook